Mršavite uz hodanje

Vrlo jednostavan i efikasan način da se polagano prebacite na otvoreno uz hodanje. Hodanje pruža aktivni odmor od trčanja dok istovremeno srce i dah ostavljaju podignutim. No, ne vucite se tokom hodanja – hodajte brzo i odlučno, koristeći ruke kako biste u pokret uključili cijelo tijelo.

Jednostavno je, besplatno je, a pozitivan rezultat vam je zagarantiran. Još samo trebate uklopiti ovaj način mršavljenja u svoj dnevni raspored. Budući da je dovoljno fleksibilno, možete sami odabrati kada ćete hodati. Zapravo, ovaj način mršavljenja je toliko jednostavan i prirodan, da ni ne izgleda kao poseban plan za mršavljenje. Nije vam potrebna nikakva dodatna oprema, ne trebate odlaziti u neku dvoranu ili teretanu, a može promijeniti vašu figuru i sve to bez posebne dijete.

Hodanje izuzetno povoljno djeluje na vaše zdravlje. Stručnjaci kažu da oko 10.000 koraka dnevno ima vrlo pozitivan utjecaj na vaše zdravlje: snizuje krvni tlak, smanjuje rizik od bolesti srca, mogućnost pojave dijabetesa i pozitivno djeluje na sprečavanje raka dojke. Ako vas plaši ova brojka od 10.000 koraka, prevedeno to je 1 sat brzog hodanja ili oko 7,5 km.

Naravno to možete podijeliti na više dijelova u toku dana (3 puta po 20 minuta hoda) i onda više ne izgleda tako strašno. U sat vremena hodanja sagorijet ćete 300 do 500 kalorija, ubrzati metabolizam i tako smršavjeti. Na taj način za 10 dana možete smršavjeti oko 0,5 kg. Nije li sve to vrijedno šetnje od sat vremena u vašem dnevnom rasporedu?

Ako želite više smršavjeti prijeđite na przo hodanje uzbrdo u periodu od minimano 40 min, dnevno. Uz sagorijevanje kalorija povećavate mišićnu masu, vaš se metabolizam ubrzava, a time i broj kalorija koje se sagorijevaju kada mirujete. Prije nego počnete hodati zagrijte mišiće – prvo hodajte lagano 5-10 minuta i postepeno pojačavajte tempo.

Najnovije metode treniranja, ishrane i suplementacije ćete saznati na SVF blogu. Da ne propustite niti jednu novost!

2017-10-04T21:18:24+02:00

Upit za mini grupe